Zöld megoldások a fűtésrendszert illetően is

Azt hiszem, 2023-ban már nem sokakat döbbent meg a környezetbarát hozzáállás, és a “zöld” termékek iránti nagy kereslet. Szerintem legalábbis mindannyiunknak érdemes lehet apró változtatásokat eszközölnünk ilyen téren, hiszen sok kicsi sokra megy. Noha tartom azt az álláspontomat, hogy elsősorban a cégeknek, bizonyos iparágaknak kellene hatalmas változásokat eszközölniük, megnyugtat a tudat, hogy egyéni szinten is tehetek jót, lehetek felelősebb, mint korábban. Ha másért nem, de legalább a két gyermekemért, akik bizony megélik azt a kort is, amit én már nem fogok, és akkor még nem beszéltem az unokákról és a többi leendő leszármazottam jövőjéről… Ha már most nincsenek tulajdonképpen évszakok, ritkaságszámba megy, hogy nem rekkenő, élhetetlen hőség van nyáron, és télen nagyon sokat kell imádkoznunk egy kis hóért, akkor bele sem merek gondolni, mi lesz, ha ez így folytatódik tovább… De mindent persze nem lehet elkerülni. Mindenesetre én abszolút a környezetbarát termékek mellett vagyok, legyen szó szépségápolási, háztartással kapcsolatos vagy bármilyen egyéb termékekről. Ezt az értékrendet pedig a gyermekeimnek is igyekszem átadni, hiszen a jövőjük a tét.

Amikor eldöntöttem, hogy a fűtésrendszer terén is újítunk, mégpedig környezetbarát módon, akkor nagyon határozott elképzeléseim voltak ugyan, de azt is be kellett látnom, hogy a témában bőven vannak hiányosságaim. Ezért volt számomra nagy segítség a weboldal, amit most nektek is bemutatnék egy kicsit részletesebben – ez nem más, mint a futesrendszerek.hu, ahonnan a legtöbb információt gyűjtöttem be annak idején. “Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!” – gondolhatnánk, és így is van, de az nem jelenti azt, hogy ne lenne még több, nagyon jó mód arra, hogy a lehető legzöldebbé tegyük az otthonunkat is, legalábbis fűtés – és úgy alapvetően energia – szempontjából. Hiszen a “Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció!” egyenletből ne felejtsük ki a napelemes rendszer lehetőségét sem, ugyanis ez kiválóan megoldja az áramigény kérdését az elektromos fűtési rendszereket illetően. Mi lenne ugyanis jobb lehetőség, mint az, hogy saját magunk termeljük meg a háztartásunknak szükséges áramot, mégpedig egy igazán fenntartható, újrahasznosuló energiaforrás segítségével?! Ma már nem megy ritkaságszámba a tapasztalás, hogy lépten-nyomon napelemeket látunk a házakon és akár a házak körül is (nem csak tetőre telepíthető ugyanis).

Hogy személyre szabottan mi a legjobb megoldás, az természetesen csak a szakértőkkel való konzultáció során tud kiderülni, az igények és a lehetőségek felmérése után, ugyanakkor a futesrendszerek.hu weboldala nagyszerű kapaszkodót jelent a kezdetekkor felmerülő kérdések során. Nekem legalábbis nagyon sok új infót tartogatott a site, és nagyon hálás voltam azért, hogy ezt nem kellett X különböző forrásból összeszedegetnem. Így amikor belevágtam a projektbe, már sokkal jobba fel voltam vértezve, mint korábban. Ráadásul az oldal nem csak abban volt a segítségemre, hogy kiművelhessem magam a fűtésrendszerek és a napelemes energia okosságait illetően, hanem egyúttal lehetőséget adott arra is, hogy nekikezdjek a nagy kalandnak. Ehhez elegendő volt kitöltenem az oldalon található árajánlatkérő űrlapot, amin az alapadataim és elérhetőségeim megadása mellett az ingatlanommal kapcsolatos néhány adaton kívül semmi mást nem kellett megadnom, így nagyon könnyen és gyorsan volt kitölthető, onnantól pedig már csak annyi dolgom volt, hogy várjam a területi illetékes kivitelező megkeresését. Számomra tehát bebizonyosodott, hogy nem csak duma: Hőszivattyú padlófűtés: a tökéletes kombináció! Noha megannyi lehetőség közül válogathattam volna, számomra ez bizonyult a legmegfelelőbbnek. És még a napelemes projekt is ott volt persze! Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy kiválóak az ingatlan (és nem mellesleg a tető, valamint az udvar) adottságai a napelemes rendszer telepítéséhez. Válts te is zöld energiára, hiszen ez a fenntartható jövő záloga! Nem bántam meg, hogy emellett döntöttem.