Vicces vegán póló a LOLMarkt-tól

Észrevettétek már, hogy a legtöbb ember viszonylag könnyedén kategorizálható egy-két fontosabb tulajdonsága alapján néhány nagyobb csoportba? Persze nem jó dolog, ha túlzottan sztereotip a gondolkozásunk, de nekem a múltkor kimondottan kapóra jött… Megfigyeltem ugyanis az évek során, hogy a legtöbb igazán környezettudatos ember vegán táplálkozású is. Így amikor távolabbi, köztudottan zöld barátunknak kellett a szülinapi bulijára ajándékot választanom, elég nagy magabiztossággal kezdtem a válogatást a https://lolmarkt.hu/ vicces pólókat árusító webshop vegán menüpontja alatt.

Meglepően széles a választékuk, nem is gondoltam volna, hogy ennyi témáról lehet egy-egy frappáns, vicces mondatot írni. Már azon is csodálkoztam, hogy nem csak pólókat, hanem kapucnis pulcsikat és szájmaszkokat is készítenek és árusítanak. Mindjárt választottam is magamnak egy szivárványos unikornisos szájmaszkot, hátha azt szívesebben használom majd, mint az unalmas fehéreket vagy zöldeket. Ha már muszáj viselni, legalább olyan legyen, ami igazán tetszik.

A pólóknál elképesztő a kínálat, válogathatunk a különböző ünnepek és hobbik szerint például, de nagyon viccesekre bukkanhatunk sör, bor, pálinka témakörben is. Nekem bejöttek a páros pólóik is, ahol úgy tervezték a női és férfi póló feliratát, hogy igazán akkor nyerjen értelmet, ha a pár együtt sétál. Mint például a „Szeretem őt mindhalálig” feliratos pólók, ahol egy csontkéz mutat jobbra illetve balra a mellettünk állóra.

Nehéz volt választani a bőséges kínálatban, de végül magamnak a női pólók között egy cuki sárgát találtam „Macskás szív, macskás lélek, macskás leszek, amíg élek” felirattal emellett feketében vettem még Halloweenre egy „Nincs szükségem Halloween jelmezre, mert egy ijesztő tanár vagyok egész évben” feliratosat. Végülis valakinek idén is el kell vinnie a legjobbfej tanár díjat…

Az öcsém nagy kutyabarát, ez gyerekkoromban sok vitát eredményezett kettőnk között. Szüleink végül azzal vágták át a Gordiuszi csomót, hogy kaptunk macskát és kutyát is. De egyértelmű volt, hogy az öcsém pólója most is kutyás lesz, így vettem neki gyorsan egy „A kutyám megette a leckémet” feliratosat. A családi anekdoták szerint egyszer ugyanis komolyan megpróbálkozott ezzel az ócska szöveggel az iskolában. Állítólag az egyest akkor nem úszta meg, de ma már csak vicces családi ebédeken kerül elő a sztori. Hidegebb időkre pedig választottam neki egy „Lord of the drinks” feliratú fekete kapucnis pulcsit. Persze a mai időkben a maszk sem maradhat el, abból is egy kilógó nyelvű kutyafejeset kap. Szerintem nagyon bejön majd neki mindhárom. Sőt, ahogy ismerem a humorát, hamarosan ő is itt válogat majd magának és barátainak a LOLMarkt webshopjában.

Most, hogy láttam a https://lolmarkt.hu/ kínálatát, alig várom, hogy valamelyik barátom esküdjön. Tuti innen szerzem majd be hozzá a vicces legénybúcsú-leánybúcsú pólókat. A csajos pólók között nálam az volt a nyerő, ahol a menyasszony rózsaszínben viseli a „Bulizni jöttem, én vagyok a menyasszonyka” feliratot, míg a többiek pólóján az áll, hogy „Bulizni jöttem és vigyázni a menyasszonyra”. A legénybúcsúsok közül pedig az tarolt, ahol a Jurassic Park stílusában a „Legénybúcsú – A kihalás estéje” feliratot nyomtatták a pólóra. Másik nagy kedvencem a vőlegényeknek szóló „Meg fogok nősülni, a többiek csak azért vannak itt, hogy berúgjanak.” A kísérők pólóján pedig ezt megerősítendő a felirat: „A haverunk meg fog nősülni, mi csak azért vagyunk itt, hogy berúgjunk” áll. Fergeteges humora van a https://lolmarkt.hu/ szövegíróinak.  

A vegán témájú feliratos pólók között is kedvemre válogathattam. A póló alapanyagára is figyelt a gyártó, kényelmes, tartós, prémium minőségű pamut póló. Feliratot nem mertem a túl viccesek közül választani, mert nagyon mellé is tud nyúlni az ember, ha nem ismeri a másik humorát. Így például nem vállaltam be a „Minden vegán mögött áll egy csalódott nagymama”mondatot, mert sose tudhatja az ember, hogy tényleg jót nevet-e rajta a megajándékozott, vagy inkább megbántom vele, ha nem annyira szoros kettőnk között a barátság. De a választott királykék „Egy igazi állatbarát vegán” feliratú pólóval, amin egy malac képe van, nagyot nem tudok hibázni…

Leszámítva persze a méretet. Megtippeltem ugyan egy L-es méretet, de nem voltam meggyőződve róla, hogy valóban jó lesz-e rá? De a https://lolmarkt.hu/ szerencsére erre is gondolt és +190 Ft-ért köthetünk méretbiztosítást, ha nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy a jó méretet rendeljük-e meg éppen? Így ha szülinapos barátomnak mégis kicsi lenne a póló, akkor nem kell szállítási díjat fizetnie, csak leadja a méretcsere megrendelését az oldalon és a GLS hozza a jó méretű pólót és elviszi a becsomagolt téves rendelést. Ha pedig közelünkben van valamelyik LOLMarkt üzlet, akkor ott is megoldhatjuk a cserét. Mivel több helyen is jelen vannak országszerte, erre is elég jó esélyünk lehet.

Már majdnem fizettem a kosaram, amikor belebotlottam még egy pólóba, ami olyan igazságot hordozott, hogy azt nem lehetett figyelmen kívül hagyni, így édesanyám a következő találkozásunkkor kap tőlem egy „Két dolog tesz igazán boldoggá egy anyát, a gyermeke és a visszakerült ételhordó.” Ez ugyanis nálunk örök téma, hogy ki hagyta el az egyetlen jól záródó kék ételhordó tetejét és miért nem hoztuk vissza azt a magasat, amibe olyan jól lehet levest pakolni.

Ha viszont ő kap, akkor nyilván apukám sem maradhat ki, így végül még egy utolsó póló került a kosaramba. Ezen a “Boldogsághoz nem kell más, csak grillezés és kellő mennyiségű sör” áll. Telitalálat a szöveg itt is.

A buli előtti utolsó pillanatokban aztán elbizonytalanodtam az ajándékkal kapcsolatban. Mi van, ha tévedek és barátunk mégsem vegán? Nagyon ciki lenne és jól hazavágná a hangulatot. Még jó, hogy a  https://lolmarkt.hu/  oldalán olvastam, hogy készítenek egyedi pólókat is, kis és nagy darabszámban egyaránt. Így a biztonság kedvéért elhatároztam, hogy nyomtattatok egy darab egyedi pólót is. Tavaly a Föld Napján együtt volt a teljes nagy baráti csapat és rengeteg jó kép készült, ezeket ástam most elő és mentettem ki a legjobbat pendrive-ra. A LOLMarkt üzleteiben ugyanis legtöbbször néhány perc alatt nyomtathattatunk egyedi pólót és elég sok helyen jelen vannak. Szerencsére nekem is csak egy rövid kitérőt kellett tennem a legközelebbi üzletig, ott pár percen belül szakértő segítséget is kaptam, hogy melyik betűtípust javasolják illetve milyen elrendezésben fog igazán jól mutatni majd az elkészült pólón a kép és a felirat. Röviddel később pedig már vihettem is a kinyomtatott egyedi pólót. Ezt a képet zöld pólóra kértem, nehogy hirtelen a rosszat tegyem majd az ajándékzacskóba, ha diszkréten kiderítettem, hogy melyik póló lenne a testhez állóbb ajándék. Már csak a vegán desszertet kell beszereznem mellé és indulhat a szülinapozás.