Van, amin még a zöld, környezetbarát termékek sem segítenek

Általában minden betegségre, problémára van valami környezetbarát, bio termék ajánlatom,. Sokat tudok ezekről, mindig ezeket javasolom, amikor csak tehetem, de sajnos vannak olyan dolgok, amire nincsen igazán környezetbarát megoldás.

alkoholprobléma
alkoholprobléma

Az alkoholprobléma olyasmi, ami nem oldható meg egy kellemes nyugtató teával, egy környezetbarát, természetes pirulával.

Erre is van megoldás, és a környezetet is belevonja. Van egy ismerősöm, aki sosem vetette meg az alkoholt, de sajnos ahogy telt az idő, egyre többet ivott, míg már nem is tudott az alkohol nélkül élni.

Akkor közbeavatkoztunk és elküldtük őt egy zöld környezetbe, egy felépülési programra.

Nem kifejezetten, klasszikus értelemben vett zöld termék a megoldás. A felepulok.hu oldalon találtuk a 28 napos felépülési programot, ami egy szakemberek által vezetett rehabilitációt takar.

Itt addiktológiai szakorvosok és a téma más szakértői által vezetett felépülési programot indítanak alkoholfüggőknek. A szakorvosok által tervezett programokon szépen lassan leszoktatják a függőket az alkoholról. A 28 nap a csoportos terápiákon és egyéni beszélgetéseken kívül rengeteg kirándulást is magéban foglal, itt a természet közelében juthatnak túl a résztvevők a függőségeiken.

Bentlakásos programról van szó, így nem esnek kísértésbe, a résztvevők kiszakadhatnak a mindennapokból és a betegségükre tudnak koncentrálni.

Az alkoholprobléma nem játék, a leszokás pedig sokkal könnyebb, ha profi segítséget kap az ember.

Nincsen más, “zöld” javaslatom a témában, de egy kis kirándulással egybekötött terápia úgy tűnik segít, hiszen a kezelés óta egy korty alkoholt sem ivott az ismerősöm.