Környezetbarát termékek használata energetikai tanúsítvánnyal

Igyekszem olyan termékeket használni a mindennapokban is, hogy azok környezetbarátak legyenek. A kozmetikumoktól kezdve a különböző tisztítószereken át, mindent úgy próbálok kialakítani, hogy kevésbé szennyezzem a külvilágot. Legyen szó arról, hogy mosódiót és mosóparfümöt használok a régi, jól bevált mosószer és öblítő helyet, vagy éppen a tisztítószereket válogatom meg, hogy a lehető legkevesebb kemikáliát használjam, ezért kezdtem alkalmazni a citromsavat, vagy éppen az ecetet, mindenféle ipari vízkőoldó helyett. Erre a környezettudatosságra fogok törekedni az új lakásomban is, mivel rászántam magam egynek az elsőnek a megvételére. Sokat kerestem, és végül megtaláltam a legjobbat amely áron és állapotban is megfelel a számomra.

Nagyon örültem, hogy megtaláltam, de egy kis akadály támadt a szerződés aláírása előtt. Szerencsére ezt az eladó könnyű szerrel orvosolni tudta. Az eladáshoz, illetve a megvételhez is szükséges egy energetikai tanúsítvány, mely nemléte esetén nem köthető meg a szerződés. Ezért az a lakásom eladójának rövid időn belül meg kellett szereznie ezt a dokumentumot, hogy nyélbe tudjuk ütni a szerződést. Mivel sürgette az idő kénytelen volt cselekedni, és az internetet hívta segítségül, ahogy ezt később elmesélte, hogy hogyan is jutott az energetikai tanúsítványhoz. Az interneten talált egy céget, akik úgy hirdetik magukat, hogy akár 24 órán belül is elérhető lesz, kézhez vehető az energetikai tanúsítvány. Így nem volt kétséges, hogy őket fogja felfogadni, hiszen tényleg szükséges volt beszerezni. Ahogyan felhívta őket, előzetes tájékoztatás alapján megtudta, hogy azt a kollégát fogják küldeni, aki az ingatlanhoz legközelebb van, valamint, a kiszállás effektíve ingyenes, kivéve, hogy ha az ingatlan nagyon távol esik attól a mérnök kollégától, aki éppen a legközelebb tartózkodik hozzá.

Ez az energetikai tanúsítvány engem fog igazolni, hogy az a lakás milyen állapotban is van, a cég ahogy az eladom mondta, nagy besorolási rendszerrel rendelkezik, így ténylegesen valós képet tudunk kapni, arról, hogy milyen is valójában a lakás. Ez egy jó szabály, és követendő, hogy az eladó esetlegesen ne károsítsa meg a közeljövőben a vevőt. Az energetikai tanúsítvány kiemeltem rossz energia szinttől a minimális energiaigényig terjed. Természetesen nem voltak nagy elvárásaim egy reális képem volt arról, hogy milyen állapotban lehet a lakás, és azt vártam, hogy legalább azt fogja kihozni ez a cég is, akit az eladó felfogadott. Nagyon meg volt elégedve a céggel, mivel olyan gyorsan kijöttek a telefonhívás után, hogy nem is gondolta volt, hogy a kétségbeesése ilyen gyorsan megoldódik és el tud készülni az energetikai tanúsítvány.

A felmérő szakember az adatokat már ott a lakásban elküldte a cég központjába, ahol már el is kezdődhetett az adatok kiértékelése, és a tanúsítvány mielőbbi kiállítása. A lakás eladója jelezte, hogy eléggé szükséges számára a tanúsítvány megléte, ha lehet pár napon belül szüksége lenne rá, hogy tudjuk menni az ügyvédhez. Minden nagyon gördülékenyen ment, ez a csodás cég olyan segítőkész, keresi azt, hogy a megrendelőjének, hogyan lehet a legjobb és milyen szinten tud a kedvében járni, azzal, hogy a szakszerű, precízen elkészített tanúsítványukat, akár másnap a kézhez vehetik. Így is lett másnap csöngetett a futár, kezében a tanúsítvánnyal, ezért még aznap elintézhettük a lakás adásvételének aláírását az ügyvédnél, így tényleg nagyon gyorsan nyélbe tudtuk ütni az üzletet, hála ennek a remek tanúsítványokat előállító cégnek.