Ennél egyszerűbben nem is alapíthattam volna céget

Régi nagy álmom volt, hogy olyan vállalkozást alapítsak, amivel hozzájárulhatok – ha csak nagyon minimálisan is – földünk egészségéhez és jó irányba változtathatom a Föld sorsát. Szívemen viselem a környezet sorsát, mindig figyelemmel kísérem a nemzetközi híreket, szívügyem a természetvédelem és a globális világ ügyei. Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, környezetbarát termékeket vásárolok az egyszer használatosak helyett, kerülöm a műanyagot és az élelmiszerboltokban is egyre tudatosabban vásárlok. Éppen ebből született az ötlet, hogy környezetbarát termékeket fogok gyártani és ebből csinálok egy vállalkozást. Mottóm, hogy szeresd amit csinálsz és csináld amit szeretsz!

Családommal úgy döntöttünk, hogy Kft-t fogunk alapítani, ehhez viszont találnunk kell egy megfelelő székhelyet és egy olyan céget aki segít a cégalapításban, mert ebben sajnos nincs a családnak tapasztalata, hiszen én leszek a első vállalkozó az egész családban.

Rátaláltunk a Topcégalaítás csoportra, akik éppen ez a specialitásuk. Kft-t alapítani egy ilyen cég segítségével a legegyszerűbb. Több választási lehetőségünk is volt, amelyeket a honlapon mind egyértelműen és érthető módon írtak le, így amikor megkerestük őket már konkrétan tudtuk mit szeretnénk, mire kérünk ajánlatot, még így laikusként is. Plusz nem értek váratlanul bennünket a kft alapítás költségei sem, mert ez is fel van tüntetve a honlapjukon. Még mielőtt részletesebben elmondanám a kft alapítás költségeit, írok néhány szót magáról a cégről.

Talán mindenki számára fontos, hogy a Topcégalapítás a Bisnode minősítése alapján egy pénzügyileg nagyon stabil vállalkozás. Így bátran veheti igénybe bárki a szolgáltatásaikat. Három lehetőség közül lehet választani a cég vagy vállalkozás székhelyét tekintve. Először is kevesebb, mint 17 ezer forintért saját székhellyel lehet alapítani a céget. Amennyiben valaki budapesti székhellyel alapítaná a cégét, kerekítve 30 ezer forintból megteheti és még sok más szolgáltatást is kap cserébe a cégtől. Végül, talán ami a legkedvezőbb választás hosszú távon – így én is ezt választottam -, hogy a cég székhelye Újlengyelben legyen, ami kevesebb, mint 40 ezer forint. Azért ez a legkedvezőbb, mert Újlengyelben már 30 éve nem kell iparűzési adót fizetni, semmit. Így ez remek megtakarítási lehetőség. Ráadásul nekünk nem kell odaköltözni vagy ingázni, mert a székhelyszolgáltatások mind beletartoznak a csomagba.

A mi cégünk, a Kft több személyes, ami természetesen lehetséges opció. Sok kérdésünkre adott a székhelyszolgáltató és cégalapító cég választ, mint például, hogy mekkora tőkével kell rendelkeznünk. Mi 5 millió forinttal kalkuláltunk és meglepetésünkre a minimum összeg 3 millió forint, így nagy kő esett le a szívünkről. Továbbá segítettek a cég nevét is kitalálni, elmondták mit kell tartalmaznia. Ezzel a céggel egyszerűbb minden jogszabályt és törvényt betartanunk, így elkerüljük, hogy esetleg valamilyen fontos információ vagy jogszabály felett átnézzünk vagy véletlen elkerüljük. Biztonságban érezzük magunkat, ami szerintem nagyon fontos egy új vállalkozás megalapításakor és beindításakor.

Azt hittük sokkal több bonyodalommal fog majd járni egy ilyen cégalapítás, és hogy a kft alapítás költsége is magasabb lesz. De csupa kellemes meglepetés ért bennünket. Ráadásul az újlengyeli ipa mentes székhellyel nem is számoltunk, ami külön óriási meglepetés volt. Végre eljött az idő, hogy lassan megkezdhetem a környezetbarát, műanyagmentes, csak és kizárólag újrahasznosítható anyagból készült termékeim gyártását és árusítását, hogy egy lépéssel közelebb legyünk a Föld megfelelő ökoszisztémájának kialakításához, a környezetbarát élethez, amit majd a jövő nemzedéke fog élvezni és biztosan nagyon hálásak lesznek nekünk ezért.