Csak zölden, avagy javítjuk, ami javítható

Környezetbarát termékekre gondolva eszünkbe juthat a mosódió vagy a mosótojás, a vegán italok, egyes, nem állatokon tesztelt kozmetikumok. Az életmóddal kapcsolatban a hulladékmentes életmód lehet az első, a szelektív szemétgyűjtés, vagy csak hogy egyszerűen nem folyatjuk feleslegesen a vizet fogmosás közben.

És mi van akkor, ha valami tönkremegy? Meg kell javítani, ezt mindenki tudja. Azaz, hogy mindenkinek tudnia kellene, hogy ha valami javítható, akkor abban az esetben a tárgy cseréje nem indokolt. Ehhez képest hányan rohanunk azonnal másik laptopot venni, mikor az új árának töredékéért megjavíttathatnánk a régit.

A múltkor én is épp így jártam. Nekem a laptopom nem csak a filmnézéshez és a játékhoz kell, hanem számomra egy nélkülözhetetlen munkaeszköz. A múltkor azonban nagy sorscsapás ért, mikor a gépem úgy döntött, nem szeretne működni. Egyszerűen nem kapcsolt be. Vagy bekapcsolt, csak nem adott képet, hanem fekete maradt a képernyő, és nem az volt a probléma, hogy lemerült, mert ezt a lehetőséget kilőttem.

Azonnal átfutott a fejemen, hogy vennem kell egy másikat, de a párom szerencsére higgadtabban kezelte a helyzetet, megnyugtatott, és ajánlott egy megbízható helyet, ahol garanciát is vállalnak a javításra. Az ajánlott asus szerviz Budapest területén található, jelenleg két üzletben, és az egyik pont útba esik hazafelé. Ez volt az oka annak, hogy nem vettem igénybe a felkínált laptopfutár szolgáltatást, hanem személyesen vittem be a gépem.

Egy nagyon kedves srác fogadott, akinek elmeséltem, miért vagyok itt. Mint mondta, számos oka lehet annak, hogy a laptopom ilyen szemtelenül, mondhatni képtelenül viselkedik velem. Például, hogy a periféria vezérlő, vagy a grafikus vezérlő meghibásodott, esetleg az, hogy zárlatos lett az akkumulátor, és így tovább.

Teljeskörű bevizsgáláson esett át a laptopom, hogy kiderítsék, a sok opció közül melyik okozza a hibát. Kiderült, hogy végül a memória hibásodott meg, amiatt nem működött.

Hívtak telefonon pár nap múlva, hamarabb, mint ígérték, hogy el is készültek, mehetek a laptopomért. Végig nagyon kedvesek voltak, és azóta sincs problémám a laptoppal. Ha pedig újat vettem volna, sokkal de sokkal több pénz vándorolt volna ki a pénztárcámból, az adatokról nem is beszélve, melyek csak ezen a gépen találhatók meg.

Száz szónak is egy a vége, elégedett vagyok a döntésemmel, hűséges laptopom pedig még sok évig szolgálhat, hála a Pcmentornak, és persze a páromnak, amiért figyelmembe ajánlotta ezt a lehetőséget.