A környezetbarátoknak is fontos a megfelelő fürdőszoba kialakítása

Társadalmi elvárásnak éltem meg a lakásfelújítást

fürdőszoba
Először megbénított a fürdőszoba felújítás gondolata

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer még lakásfelújításra adom a fejem. Ez nálam valahogy nagy mumus volt mindig is. Nem is tudom, van egy pár téma, amiről ha beszélnek az ismerőseim, akkor érzem, azonnal görcsbe rándul a gyomrom. Talán a társadalmi nyomástól van, nem tudom, de néhány témánál úgy érzem, a környezet egyenesen elvárja, hogy veled is megtörténjen. Sokszor még a sorrendet is érzem, hogy erőltetik: kedves pár, lánykérés, esküvő, lakásvásárlás, gyerek, lakásfelújítás… Borsódzik tőle a hátam. Engem lelkes környezetvédőként eleve fura csodabogárnak néznek a családon belül, elég nekem ezzel a teherrel megküzdenem. Így amikor a párom bejelentette, hogy márpedig elérkezett az a pont, amikor hozzá kell nyúlnunk a lakáshoz, kicsit megijedtem. De be kellett látnom, hogy igaza van.

Erre figyel egy környezetvédő a fürdőszoba átalakításakor

Hogy mindketten kivegyük a részünket a munkából, és a végeredménnyel mindketten maradéktalanul elégedettek legyünk, mindent megbeszéltünk egymással a kialakítással kapcsolatban. Az övé volt a nappali és konyha projekt, az enyém a hálószoba és a fürdőszoba. Azt azonban álmomban sem gondoltam volna, hogy a fürdőszoba kialakítást ennyire fogom élvezni! Találtam ugyanis egy oldalt, ami mindent összefoglal, amit a fürdőszoba átalakításról tudni kell. Ez rengeteget segített abban, hogy átgondoljam, hogyan is érdemes egy ekkora projektbe belefogni egyáltalán. Megfogadtam az oldal tanácsát, és a legnagyobb volumenű dolgoktól haladtam a kisebbek felé. Így elsősorban a színeket és a formákat gondoltam át. Arra is ez az oldal világított rá, hogy nem szükséges görcsösen ragaszkodnom a lakás többi helyiségének a színeihez, a fürdőszobára nyugodtan tekinthetek külön kis szigetként. Így jó környezetvédőként a fürdőszobában a zöld színt kezdtem el variálni.

Elsősorban a zölddel és árnyalataival játszottam a szobában, szép, harmonikus lett az összhatás. Inkább világosabb és pasztell színeket néztem, amiket később fel lehet majd dobni egy-egy élénkebb színű darabbal. De a kiegészítők kiválasztását az oldal tanácsára a végére hagytam, és először a nagyobb dolgok, eszközök, bútorok átgondolásával kezdtem. Így a férjemmel kiválasztottuk a csempéhez passzoló járólapokat, és berajzoltuk, hova kerülnének a nagyobb bútorok is. Mivel kicsi a tér, ezért zuhanykabint helyzetünk el a szobában, hogy jobban elférjünk. Ehhez igazítottuk a mosdó és a WC elhelyezését is, majd pedig következtek a szekrények és a bútorok. Még egy elöltöltős mosógépet is el tudtunk helyezni! A fürdőszoba tükrök elhelyezésénél pedig arra is volt lehetőségünk, hogy a szekrényekre is kerüljön tükör.

Mikor mindennel megvoltunk, berajzoltuk a radiátor helyét is, még törölköző melegítő fűtőtestet is tudtunk telepíteni a falra. Én pedig ezt követően nagy örömmel jártam a boltokat, hogy a színes kiegészítőket is beszerezzem! Így utólag belegondolva nem is volt akkora teher a fürdőszoba felújítás, mint amilyennek megéltem. Így ha titeket is nyom valamiféle társadalmi elvárás, csak azt tudom tanácsolni, hogy ne figyeljetek rá. Az a fontos, hogy ti jól érezzétek magatokat a bőrötökben. Most, hogy ilyen szép lett a fürdőszobám, én is nyugodtabb vagyok, és az is egyre kevésbé érdekel, ha valaki nem támogatja a környezetvédő, zöld nézeteimet. Szép hetet mindannyiótoknak!